Superpotravina jménem HOVĚZÍ VÝVAR

 

Vývary z masa a kostí se jí/pijí od pradávna. Jedli jej naše babičky, dědečci jejich rodiče a jíme je dnes i my.

Dnes se moderní věda shoduje na tom, že to je pro nás velmi nutričně bohatá superpotravina plná plná aminokyselin, vitamínů a minerálů, a která dokáže zlepšit zdraví, imunitu nebo dokonce sportovní výkony.

Ukazuje se, že při těžkých silových cvicích, těžkých vytrvalostních trénincích, konzumaci alkoholu, konzumaci léků, při špatném spánku, nadkonzumaci lepku z pšenice nebo při stresu může docházet k narušování naši střevní bariéry, která chrání tělo proti patogenům.

Je to v podstatě taková naše nejdůležitější hradba proti všemu zlému, co se do těla nemá dostat. V této „hradbě“ se nachází až 70% naši imunity.

Když se tato bariéra naruší výše zmíněnými faktory, tak daleko snáze do naše těla proniknou bakterie, viry a jiné patogeny, jsme náchylnější na civilizační nemoci, nachlazení, deprese, úzkosti a všechny negativní vlivy prostředí.

Pití hovězího vývaru pomáhá zacelovat tuto střevní bariéru.

U hovězího vývaru je důležitá i délka vaření, a to alespoň 8 hodin, aby došlo k uvolnění pojivých tkání z masa a kostí. Pravidelnou konzumací hovězího vývaru tak můžete ušetřit stovky korun za suplementy na klouby a šlachy, protože je v něm i poměrně slušná dávka kolagenu.

Pití hovězího vývaru (nejlépe bez nudlí) se dá i využít pokud jste třeba nachlazení nebo jenom tak, pro prevenci zranění, podporu imunity, podporu mikrobiomu, zlepšení trávení nebo třeba místo energetického nápoje.

 

Profesionální osobní trenér a tvůrce transformačních online-tréninků. Můj příběh si přečtěte zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Získejte náskok před ostatními a objevte tajemství! Jak si chytře a správně nastavit snídani? Chcete, aby vaše tělo a mozek fungovali už od rána na 100%?
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Mrkni tady: